Den 11: Zase jeden zápas

26.04.2008 01:00

Dnes večer je zápas, dnes se hraje od osmi večer. Brány se otevírají v pět hodin, na stadióně máme být v jednu. Včerejší test dopadl dobře, večkeré zařízení je na svém místě, nikdo nic neodnesl, takže v podstatě jen jde o to mít nabité baterie do krabiček. Situace je usnadněná tím, že už znám místní lidi, všichni budou na stejných branách jako minule, takže o starost míň.

Dnes má přijet ještě pražský kolega, který má na starosti zápasy v Kolkatě, takže zase uslyším a vidím rodilého Čecha. Po dobu zápasů jsou všechny hotely přeplněny a nepodařilo se pro něj získat samostatný pokoj, ale to neva, nějak se do mého pokojíku vejdem oba.

Volám si taxíka, firma Indus Taxi - v ústředně mně přepojují na někoho, kdo umí anglicky lépe, bere moji objednávku (jsem v hotelu Shivalikview, rům tů zero nanj) a za čtvrt hodinky mi z recepce volají, že je taxík na místě. Řidič je ind, jak ho známe z reklamy, pěkně v turbanu, jen nezpívá, ani na rádio nehraje. Ale jede pěkně, cestou se kochám, na stadion je asi 10 km. Stojí to kolem 150 Rupií. Zatím jsem s místními taxíky spokojen.´

Napouštění stadionu probíhá jako obvykle, vše OK, stadion se plní a v osm začíná zápas. Maňdžábští Kingové XI. proti Mumbaji. Sleduji až závěrečné chvíle zápasu, publikum jásá - Kingové to Mumbaji pěkně natřeli, i já jsem ocenil některé zákroky hráčů v boji o body. Zápas končí kolem jedenácté,ještě se tam v závěru kapitáni týmů nějak nepohodli a jeden dal druhému pěstí. No, prej ho něja urazil či co. Ještě musíme počkat, než odejdou diváci ze stadionu, abychom vybrali od našich lidí krabičky a náhradní baterie. Zatím se nám vždy sešel plný počet. V kanceláři se ještě počítá tržba, takže si kolem půl jedné volám pro taxíka - ale ouha, auta nejsou, budeme prý čekat 45 minut. Tak volá na dispečink mistňák, ten dopadá lépe, jen 30 min. Ale je tam ještě někdo, kdo se vyzná ještě líp, taxi stojí dole za 10 minut, skládáme se dovnitř a za půl hodiny jsme doma. V televizi shlédneme ještě konec prvního dílu Kill Billa v hindštině, dávám si panáka a jdeme spát.

—————

Zpět