Středa

18.11.2009 23:43

Cesta s Wizzair probíhala dobře, jen je třeba vzít potaz, že se letí s nízkonákladovkama, a pak je vše OK.
Odlet byl skoro načas (zpoždění 10 min kvůli trafiku nad Německem nepovažuju za problém), občerstvení v letadle za poplatek (nápoj 2-4 EUR, sendvič 4, kelímek s nudlema za 4, káva 2). Moc toho neudali...
Kapitán maďarského letadla Airbus A320 Alexandr Zakovič (zjevně Maďar jak poleno) a vysmátá šéfletuška (docela by mně zajímalo, čemu se 10 minut smála tak, že nebyla schopna skoro dokončit bezpečnosní instruktáž) odvedli dobrou práci.
Po přistání byla zavazadla za 10 minut, to letiště "Paris" Beauvais připomíná spíš letiště "Praha" Kročehlavy, doba jízdy asi 80 min, 13 EUR (s lístkem není problém, pokladen dost a autobusů taky).
Po cestě se autobusu samovolně otevřely přední dveře, všichni jsme byli připoutaní, takže to nikoho nevycuclo :) Černej řidič chvilku mačkal páčku a když to nepomohlo, zavřel zveře ručně, dojeli jsme akorát.

V hotelu Hotel Moderne du Temple jsme byli za půl hodinky, pařížské metro se za tu dobu moc nezměnilo, stále špinavé a hlučné, ale jezdí často a rychle. Karnet (10 ks) jízdenek stojí 11,60 -  před 30 lety stál taky tolik, ale Franků.

Pan recepční nás varoval, abychom večer nechodili na Champs Elysées, protože večer se hraje fotbal mezi Egyptem a Alžírem, že tam bude husto. Alžír asi vyhrál, protože i v okolí hotelu se slavilo do rána...

Jinak jsme toho stihli dost, prošli jsme od náměstí Republiky kolem Centra Georges Pompidou

až do Latinské čtvrti, tam jsme si dali "řecký sendvič", což je asi půl kila gyrosu spolu s hromadou fritů a salátem, a kdo to sní, ten něco zví.

No a pak docela utahaní metrem do hotelu.

 

—————

Zpět