Den 18: Zase na cestách

03.05.2008 11:52

Cesta z Jaipuru tentokrát v pohodě, kontroly nijak moc neprudily, času dost, ale stejně jsem strávil na cestě kolem šesti hodin. A to jsou dva lety po půl hodině. V New Delhi jsem už věděl jak na to, našel jsem i správný autobus k cestě na sousední terminál. A u místního McDonalda jsem si dal hranolky, chutnaj opravdu na celém světě stejně - tyhle ale chutnaly líp, protože byly levné. Levné pro mně. Za padesát rupií se v indickém bufetu dá pořídit i jídlo pro dvě osoby.

Po příchodu do hotelu Mount View (no, indický hotel) jsem se potkal s kolegou a šli jsme na procházku do města - ušli jsme asi dva kilometry, ale když je venku kolem čtyřicíti, moc to procházka není, spíš takové ploužení. Takže když jsem si koupil pár piv, chytli jsme si motorovou rikšu a byli jsme v hotelu za pár minut a za 30 rupií, což je 12 korun - to je pro našince pěkná láce.

Pak jsme jeli na stadion, taxíkem. Stadion je od hotelu kolem 12 km, a dojeli jsme až skoro tam. Píchli jsme (vzhledem k místním ulicím není divu), řidič deset minut indicky telefonoval, pak nám dal k telefonu centrálu, kde se omluvili a doporučili nám, abychom došli ten zbytek pěšky. Tak jsme se tam nějak domotali. Nabrali jsme si naše krabičky a chtěli jsme si zavolat taxi, ale nějak nás nemaj' rádi - žádný taxík nebyl dispozici, tak jsme si řekl, že pojedeme zase rikšou, nějak se nám to zalíbilo :)
Stadion je na okraji města, žádný velký provoz tam nebyl, ale zastavila nám rikša, kde už sděl jeden cestující. Domluvili jsme si cenu (no, nějak jsme ani nesmlouvali, chtěl stovku, tak jsme kejvli), řidič vyrazil a jeli jsme. Projížďka pěkná, motor dělá tuk-tuk, klaksony všech se snaží co to jde, a už se blížíme k hotelu.

Moc se mi líbí místní kruhové objezdy - jsou to takové malé ostrůvky osázené palmami, stromy, keři, občas fontánka, v noci je to vysvícené, jsou tam různé chodníčky, i když nevím přesně proč. Ale je to pěkné.

Pak vyrážíme na večeři a podívat se do místního centra - City Plazza, tam je docela živo. V deset hodin už ale jsme docela utahaní, odmítáme šlapací rikšu (i když ten mládenec říkal něco o deseti rupiích) a sedáme do tuk-tuku a jedem. Chtěl sice nekřesťanských 50 peněz, ale přivezl nás královsky až přímo ke schodům toho nóbl hotelu. Své peníze si zasloužil :)
Benzín a nafta tady stojí mezi 45 a 50 rupiemi za litr, jakou má ten ďábelský stroj spotřebu, to netuším. Odhaduju kolem 4 l. Jednoválcový čtyřtakt, dovnitř se vejde klidně i sedm lidí, jede to snad padesátkou.

Takže si ještě dám dvě piva, ponastavuju krabičky na zítřek, nabíjím akumulátory, vypínám hlučnou klimatizaci, takže tam dělá randál jen lednička, a jdu spát.

 

Zatím pár fotek:

Lešení z bambusu, Jaipur

 

Jízda autobusem mezi dvěmi terminály na letišti v New Delhi

 

Kruhové objezdy taky mají obzvlášť pěkné, Chandigarh

 

A nakonec jsme jeli několikrát mototorovou rikšou, adrenalin za pár šupů

—————

Zpět