Beaujolais nouveau est arrivée!

19.11.2009 23:25

Deen začal pěkně, snídanička - kávička, bageta, medík, másílko. Pak přesun metrem na St. Germain-des-Pres, kontrola trhu. No, hlavní sámoška, která tam byla ještě před 10 lety, pokud si pamatuju, tam už není, je tam lahůdkářství s móc dobrejma bagetama. Pak přes Rue des Rennes (návštěva supermarketu s hudbou, knihami, elektronikou, počítači a tak, ale kdysi, a to si pamatuju nejvíc, hlavně s HiFi - fnac) až k Montparnassu, kde jsme vyjeli na vyhlídku do výšky 200 m. Krásné počasí, azzuro, sluníčko, z terasy nahoře přenádherný výhled na celou Paříž.

Na mašině se dá jezdit i v norkovým kožichu

 

Kdo tady najde Ajfelku, je frajer

 

Tak jsme si hnedka museli dát lahvičku (0,25 l za 3,50) roséčka, vlastně pak ještě jednu, abychom to hezky oslavili :)

No, ale pak metrem na Šánzelyzé, teda Elyzejská pole, pěkná procházka až dolů na Concorde, a cestou jsme si v Monoprix koupili lahvinku nového božolé. Pro jistotu, co kdybychom nenašli nějaký podniček s degustací. Dnes je totiž třetí čtvrtek v listopadu - den, kdy se otvírají lahve s letošním mladým Beaujolais. Našli jsme.

Tohle fotil pan číšník, ochota sama

123 Saveurs, takový spíše fastfood, měl akcičku - muzikanti, obložené talířky a tak, tak jsme si sedli, poslouchali francouzské melodie v podání jednoho pána v kvádru (kytara, tenorové banjo) a jednoho metálisty (akordeon). K tomu jsme měli takovou roztomilou karafu Beaujolas Nouveau a mísu se sýry a  uzeninami. Ta karafa se nějak brzy vypařila, tak jsme si prostě museli dát ještě lahvinku. 

No, poseděli jsme, pak jsme se svezli metrem na Náměstí republiky, a ještě jsme se podívali na zoubek té lahvince z obchodu. Taky byla v pořádku.

Tak dobrou noc!

—————

Zpět