Den 21: Konečně doma

05.05.2008 23:00

Gastronomická odbočka

v hotelu ještě procházka, nákup, a pak na chvilku do baru, kde je nárok na drink zdarma. Sice zvali na koktejl, ale dnes jsou jen panáky, maximálně s tonikem,sodou nebo colou. Dávám si tedy raději bílé víno, protože Jendu Chodce, Bacardi i Seagram's gin znám.

Víno je indické, výrobce "Sula". Maji dva druhy, první vzorek polosladké asi Chardonnay 2007, druhé je Chenin Blanc 2007, asi v polosuchém provedení, na vinětě je napsáno, že je to "letní víno". Už šroubovací uzávěr napovídá, že koupit flašku kořalky umí každá opice podle plakátu nebo reklamy v lifestylovem časopise, ale víno se koupí podle ceny nebo kdo dá větší provizi. Zkusil jsem ještě červené, "Satori" Merlot, víno sice dobřré, ale mělo se podávat určitě chladnější. I na vinětě píšou "serve lightly chilled, 13-16°C", ale i indský "barman" ví líp, že červené má mít pokojovou teplotu. Jo, jo. Kdyby to dali aspoň v teplotě místního správně vyklimatizovaneho pokoje, na jejich oblíbených 19.

Už se těším do Dvorní vinotéky na degustaci. V úterý mě čeká ochutnávka vín z Jihoafrické republiky. Aši si založím další blog, a ten bude o vinu a pivu.

No nic, konec odbočky. Ve tři ráno startuje Jumbo Jetb 747, zaplněný do posledního místa.

Po osmi hodinách letu přistává ve Frankfurtu, tam přesedám na Airbus a po hodině letu jsem opravdu v Praze.

A taška toulavka taky.

Tak to je vše :)

 

—————

Zpět