Den 20: Cesta domů

04.05.2008 16:59

Tak tohle píšu v hotelu Maratha v Mumbaji, v business centru mám půl hodiny zdarma. Ti budou koukat, co tam maj nainstalovanou za divnou klávesnici!

Ještě se vrátím ke včerejšku - domácí Králové nakonec vyhráli, povedlo se jim zvrátit stav utkání, čtyřikrát rozbili kolkatským wicket, takže bylo plno radosti.

Domu jsme jeli opět rikšou, za 200. Dražší než taxi, ale nemuseli jsme čekat.

Dnes je můj poslední den v Indii. Letím v 11 h s Kingfisherem do Mumbaje. Snídaně byla stejně darebná jako vřera, ale to jsem už čekal. Na webu Lufthansy jsem si zarezervoval místo v Jumbu i v Airbusu, po půl desáté přijel taxík, který jsem si objednal z hotelu. Smrdělo to v něm jako na na záchodkách v hospodě Nad schůdky na Žižkově. Cesta trvala přes dvě hodiny, no a jsem v Mumbaji.

Byl jsem se projít tady v okolí - vedle nóbl hotelů jsou tu obydlená smetiště. Smrad na poblití, všude divné stany a boudy, žije - nebo spíš přežívá - dost lidí, hodně dětí. Přes to smetiště (původně to asi smetiště nebylo) vede vodovodní roura o průměru tak dva a půl metru, místy to trochu teče a u toho místa je dav lidí a čerpají si vodu. Nějak se mi tam nechtělo vytahovat foťák. Kousek vedle je ulice s obchody, tam jsem nakoupil něco málo ňamek domů. Už se docela těším :)

Letí mi to před třetí ráno, ve Frankfurtu jsem tuším kolem osmé, další let je po jedné do Prahy. 14:15 bych měl být v Ruzyni.

Takže fotky přidám až z domova.

—————

Zpět